Grus består jo af en masse småsten, der er hakket og hugget i forskellige størrelser alt efter, hvor man finder dem, og hvad man skal bruge dem til.

Hvis man køber det fra butikker, kan man endda ofte være heldig selv at vælge nogen størrelse og farve på dem.

Men hvis du så nogensinde har prøvet at knytte din hånd og stikke den ned i en bunke grus, så har du måske oplevet, at den uden besvær kan komme langt derned, og hvis stenene jo er virkelig fine i det, så kan man få hånden langt ned.

Det er jo lidt ligesom sand, som man kan få en hånd langt ned i, selv uden man gør sig de største anstrengelser.

Og hvordan er det lige med sand? Er der ikke noget med, at der findes kviksand, som man kan drukne i?

Den frygt har mange nok, hvis de har set tegnefilm eller ligefrem gyserfilm, men lad os starte med at aflive den myte:

Man kan højst synke ned til livet i sådan noget kviksand, førend man stopper med at synke ned på grund af ens tyngdepunkt, vægt og fordeling af sandet. Man skal bare forholde sig roligt i sandet, og når man så stopper med at synke, så er det faktisk ikke så svært at komme op igen, hvis man lige kender teknikken.

Og angående grus er det faktisk det samme: du kan i langt de fleste tilfælde godt træde henover en bunke nylagt grus i en større bunke, uden at der sker mere, end at dit ben måske synker lidt ned i det.

Det er ikke farligt, og passer du på, så kommer du heller ikke til skade her.

Selvfølgelig skal man så ikke lade sig overdynge med grus, for så kan det skam godt på galt, men hvem gør også lige det?