Er du i tivivl om hvorvidt de kommuneskoler, som ligger i området omkring din bopæl, er optimale for dit barns trivsel? Så kan du eventuelt vende blikket imod de privatskoler som ligger tæt på familiens hjem.

Hvorfor skal jeg sende mit barn i privatskole?

Der er ingen skam i at vælge en privatskole frem for en kommunalt drevet folkeskole. Selv om folkeskolen i bund og grund fungerer ganske fint helt generelt er det ikke sikkert at de kommuneskoler som ligger i dit lokal område har de stærkeste forudsætninger for at sikre social trivsel og et højt fagligt niveau.

Hvis du ikke vurdere at den lokale folkeskole i kommunalt regi kan tilbyde det bedste for dit barn er en privatskole et oplagt alternativ. Fordelen ved at vælge en lokal privatskole frem for at opsøge en kommuneskole som ligger længere væk er at du kan have skolen tæt på boligen.

Dette øger sandsynligheden for at barnets skolekammerater også er tæt på – og så kan dit barn socialisere med dem, også efter skoletid.

Hvad er fordelene ved at vælge en privatskole?

Dertil kommer at mange privatskoler kan tilbyde mere hensigtsmæssige normeringer. Når der ikke er så mange børn per lærer vil det blive nemmere for alkoholmisbrug eller hende at koncentrere sig om det enkelte barn så ingen sakker agterud. Dette højner det faglige niveau i undervisningen og får såvel børn som lærere til at føle sig trygge.

Samtidig er de gode arbejdsforhold for lærerne med til at tiltrække de bedste og mest fagligt kompetente lærerkræfter. Da en privatskole selv kan bestemme hvem der skal ansættes giver dette mulighed for at sammensætte et stærkt lærerkollegium. Og så er fundamentet lagt for et højt fagligt niveau samt en optimal trivsel i klassværelset.

Du kan finde din lokale privatskole i Rødovre på hjemmesiden Johannesskolen.dk