Har du ondt i livet, eller føler du dig fastlåst i forældede og uhensigtsmæssige mønstre, som styrer din tilværelse? Så vil du sandsynligvis kunne have glæde af et behandlings forløb hos en psykolog.

Hvad laver en praktiserende psykolog?

En autoriseret psykolog som driver privat praksis hjælper enkelt personer, par og familier gennem terapi og psykologisk rådgivning. Hos en psykolog kan du få hjælp til alt hvad der nager dig.

En psykolog kan for eksempel hjælpe dig med at bearbejde sorgen efter et tab. Det kan være at du har svært ved at komme videre efter et dødsfald i familien eller en grim og langtrukken skilsmisse. Her kan du gennem terapi sessioner hos en dygtig psykolog få mulighed for at sætte ord på dine følelser.

Dette er til stor hjælp når det handler om at arbejde sig igennem sorgen og komme helskindet ud på den anden side. Når du italesætter din sorg bliver den lettere for dig at håndtere – og du vil opleve at samtalerne med din psykolog hjælper dig til at finde de ressourcer som skal til for at udføre denne håndtering.

Selvudvikling og krisehåndtering hos din psykolog

Der ud over er der mange som bruger en psykolog som en sparring partner i forbindelse med et selvudviklings projekt. Gennem psykolog samtaler kan man bearbejde gamle traumer og komme uhensigtsmæssige tanke og handle mønstre, som kan virke hæmmende for éns udfoldelser, til livs.

På samme måde kan du hos en psykolog få professionel hjælp til at arbejde dig igennem en livskrise eller en eksistentiel krise. Disse opstår for de fleste af os med jævne mellemrum. For nogle mennesker tager det mere tid – og kræver mere hjælp – at komme igennem en krise end for andre. Og til det formål kan en psykolog være en udmærket støtte.

Du kan finde din lokale psykolog på psykologpraksis-odense.dk.