Hvis du har et træsommerhus eller et kolonihavehus som trænger til en omgang kærlighed eller måske skal hele facaden udskiftes kan du enten kaste dig selv ud i projektet eller du kan få en tømrer til at udskifte de nødvendige planker eller hele facaden. Hvis du er så heldig at have et sommerhus i det smukke Nordsjælland, kan du med fordel finde en lokal tømrer i Nordsjælland til at udføre opgaven.

Få sandbæst dit hus

Hvis du har fået en tømrer til at udskifte et par planker i din facade eller måske en væg eller 2, kan du med fordel få sandblæst resten af huset og få gamle rester af maling og snavs væk, inden du får det malet igen. Husk at det skal være en sandblæsning med fin sand, så træet ikke bliver flænset. Det er vigtigt at du venter til træet er tørt, inden du får malet eller kan du risikere at få fugt og så skal det udskiftes endnu engang. 

Få råd og vejledning af din tømrer

Inden du går i gang er det en god ide at få råd og vejledning af din tømrer, der har en lang uddannelse og erfaring bag sig og ved hvilken træ, der er bedst og hvordan det arbejder og opfører sig i det forskellige vind og vejr. 

Samtidig kan han også vejlede dig i, hvordan du bedst fremover kan behandle din nye facade, så den holder sig flot i mange år fremover. Det er vigtigt at du efterfølgende sørger for at vedligeholde træet og giver den den nødvendige vedligeholdelse i form af træpleje. 

Find den rigtige tømrer

Hvis du ikke allerede har en god kontakt til en tømrer, er det en god ide at ringe rundt til flere og få dem til at komme med et tilbud og du kan så efterfølgende finde den bedste.