Alkoholisme – eller alkoholmisbrug, som det også kaldes – er en form for afhængighed, hvor objektet for afhængigheden er alkohol. Alkoholisme falder ind under kategorien substans misbrug, som også tæller eksempelvis afhængighed af receptpligtig medicin eller afhængighed af hårde eller euforiserende narkotika.

Alkoholisme er et stort problem i især de vestlige samfund, fordi alkohol er et af de mest afhængigheds skabende stoffer der findes. Samtidig er alkoholisme et legalt rusmiddel, som er nemt at skaffe. Stort set alle kiosker, supermarkeder og dagligvare butikker har et vist sortiment af øl, vin eller spiritus på hylderne. Selv tank stationer sælger alkohol, selv om de fleste udmærket godt ved at alkohol og motoriserede køretøjer er en rigtig dårlig kombination.

Dertil kommer, at vores hjemlige fest kultur nærmest fordrer et vist alkohol indtag i sociale sammenhænge. Det er mere reglen end undtagelsen, at man drikker sig en smule besoffen til firma festen eller til familiens julefrokost. Og så kan det pludselig være utroligt nemt at udvikle alkoholisme.

Hvordan kommer jeg ud af alkoholisme?

Er du en af de ulykkelige, som er blevet fanget i alkoholismens tætte favntag, vil det være en god idé for dig at søge professionel hjælp til at komme ud af det igen.

Hos Behandlingscenter Søby Park kan du få effektiv alkoholbehandling med meget lille risiko for tilbagefald. En effektiv alkoholbehandling indledes altid med en grundig afrusning under overvågede forhold, således at du én gang for alle kan komme af med det stof, som forgifter din krop.

Når den fysiske afhængighed således er bekæmpet, vil du i løbet af et fem ugers afvænnings forløb gennemgå såvel indviduel behandling som gruppe terapi med det formål at komme overens med den psykiske og mentale afhængighed. På den måde kan du lære at leve med din alkoholisme uden at falde tilbage i misbrug.

Læs mere på behandlingscentersoebypark.dk