advertorial

Der er mange forskellige typer vinduer at vælge imellem, så det kan være svært at beslutte, hvilken type der passer bedst til dit hjem. Nogle mennesker foretrækker vinduer, der åbner udad, mens andre foretrækker vinduer, der kan skydes op.

Hvis du er på udkig efter et vindue, der lader meget lys komme ind, så skal du gøre din research. I dette indlæg vil vi se på forskellige typer af vinduer, som du kan vælge til dit hjem.

 

sidehængte vinduer

 

Sidehængte vinduer

Disse typer vinduer er monteret på siden af en bygning. De kan enten åbne indad eller udad, alt efter hvad du ønsker af dit vindue. Sidehængte vinduer er meget praktiske, fordi de giver mulighed for ventilation og lukker meget lys ind. De optager heller ikke nogen plads i dit hjem, hvilket er godt, hvis du har et mindre hus eller lejlighed. De har hængsler ude i siden, så du kan åbne dem ret meget.

 

Dannebrogsvinduer

Dannebrogsvinduer kan du finde i de fleste danske hjem. De har navnet, fordi de er kendetegnet ved at være opdelt i fire felter, ligesom det danske flag. Du kan finde dem i forskellige størrelser, og vil passe til enhver type bolig. De er udstyret med en vippestang, som gør det muligt at åbne ruden uden at tage den helt ud. Det er særligt godt, når man skal lufte ud eller bare gerne vil have frisk luft ind i hjemmet for ventilationens skyld.

 

Fastkarm vinduer

Disse vinduer sidder fast i karmen og kan derfor ikke åbnes som et almindelige vindue. Fastkarm vinduer er særlig effektive, hvis du gerne vil have en masse lys ind i hjemmet og de fås i ret så store partier. Det vil se flot ud i moderne hjem, hvor stilen er mere minimalistisk og stilrent. Du kan kombinere fastkarme vinduer med andre typer vinduer, da stilen er meget simpel. Det kan f.eks. være sidehængte vinduer, du kan kombinere det med.